dimarts, 26 de març de 2013

Cous cous amb espinacs

La recepta d'avui és una adaptació una mica lliure de la recepta de cous cous amb espinacs del blog de cuina "I quina oloreta". Amb la Thermomix fem els espinacs i el cous cous es fa en 5 minuts al foc, és una recepta molt ràpida d'elaborar que combina verdures i cereal, el converteixen en un primer plat molt complet. 

-Ingredients:

  • 20 gr. oli
  • 1 all
  • 300 gr. espinacs
  • 200 gr. cous cous
  • 1 cullerada d'oli
  • 200 ml. aigua
  • 1 mica de sal
  • 2 cullerades mantega/margarina
  • Un grapat de nous
  • 1 rodanxa gran de formatge de cabra
-Procediment:
  1. Posem l'oli i l'all al got de la TX i programem 3 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
  2. Passat el temps, afegim els espinacs i programem 12 minuts, temperatura Varoma, gir a l'esquerra, velocitat cullera.
  3. Mentre es fan els espinacs, posem a bullir en un cassó de mida mitjana, els 200 ml d'aigua amb un rajolí d'oli i una mica de sal. Sempre es posa la mateixa quantitat d'aigua en ml. que de cous cous en gr.
  4. Quan bulli, ho retirem del foc, afegim el cous cous, remenem i ho deixem reposar uns 2-3 minuts.
  5. El cous cous s'ha begut tota l'aigua i s'ha inflat, ara afegim 2 cullerades de mantega o margarina i ho tornem a posar al foc un parell de minuts més, remenant per a que no s'enganxi.
  6. En una font de vidre o un bol gran, posem el cous cous ja cuit, hi afegim els espinacs fets a la TX, les nous trossejades i finalment la rodanxa de formatge de cabra (opcionalment es pot gratinar al forn uns minuts), i ja està llest per a servir.
Avís! Les nous són al gust però amb un grapat n'hi ha de sobres, perquè si no només es nota el gust de les nous. I un consell, al got de la TX només hi caben 300 gr. d'espinacs, per tant si en voleu fer més quantitat, s'hauran de coure en dues vegades.

Bon profit!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada