diumenge, 24 de març de 2013

Pa al vapor

La recepta d'avui explica com fer pa amb tots els accessoris de la Thermomix i sense utilitzar el forn. Farem pa al vapor, la recepta surt a la pàgina 160 del llibre "A todo Vapor"*, a l'apartat de Guarnicions. Tal i com ens suggereix la recepta, aquest pa és especial per torrar, i presentar-lo com a aperitiu ja que les llesques que en surten són molt allargades i a sobre s'hi pot posar una tira llarga de pernil salat, o paté, o formatge, per exemple.

-Ingredients:
  • 150 gr d'aigua
  • 15 gr de llevat fresc 
  • 250 gr de farina (no cal que sigui de força, pot ser de blat, o integral)
  • 1 mica de sal
  • oli per pintar
  • 1500 gr aigua
-Estris:
  • Motlle d'alumini o plat de sopa refractari que us càpiga al Varoma
  • Varoma
-Procediment:
  1. Posem els 150 gr d'aigua i el llevat al got de la TX i programem 2 minuts, 37º, Velocitat 1, per a escalfar-ho.
  2. Acabat el temps, afegir la farina i la sal al gust i programem 2 minuts 30 segons, got tancat, velocitat Espiga.
  3. Traiem la massa del got i en fem una bola.
  4. Pintem amb una gota d'oli el motlle o el plat i hi posem la bola de massa, ho tapem amb un drap de cuina i deixem que creixi la massa durant una hora. Es posarà el doble de gran.
  5. Quan la massa ha doblat el seu volum posem el litre i mig d'aigua al got i el plat a dins del recipient Varoma, col·loquem el Varoma en la seva posició i programem 45 minuts, Temperatura Varoma, Velocitat 1 per a coure el pa al vapor.
  6. Quan estigui fred es pot tallar a llesques d'un cm.
A mi m'ha quedat per sucar-hi salsa, i en un dia ha desaparegut.




Que vagi de gust!
____________________________________
*Haase, Corinna y Equipo de redacción de Thermomix (2008). A todo Vapor 1ª edició, Vorwerk International Mittelsten Scheid & Co. Verenastrasse 39, CH-8832 Wollerau

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada