diumenge, 17 de febrer de 2013

Mongeta verda amb pernil

Hola! Avui us porto una recepta molt fàcil i molt barata de verdures que agrada a tothom, fins i tot a qui no li agraden les verdures, com a mi. 
La recepta és per a Thermomix i la he adaptat d'una que surt al Recetario.
Les quantitats estan pensades per a 3 o 4 persones i es pot servir com a primer plat o com a acompanyament. 

-Ingredients:
  • 1 ceba mitjana
  • 35 gr. d'oli d'oliva
  • 500 gr. de mongeta verda congelada
  • 40 gr. d'aigua
  • 15 gr. de vi blanc
  • Sal o pastilla de caldo de verdures
  • 130 gr. de pernil dolç a tacs

-Procediment:
  1. Tallem la ceba a quarts i la posem al got, programem 3 segons a velocitat 5 per a triturar-la.
  2. Amb l'espàtula, baixem les restes de ceba cap al fons del got i afegim l'oli. Programem 6 min. 100º, Velocitat 1.
  3. Posem la papallona i seguidament tirem les mongetes congelades, una mica de sal o una pastilla de caldo de verdures, l'aigua i el vi blanc. Programem 16 min. 100º, gir a l'esquerra i velocitat cullera.
  4. Acabat aquest temps, afegim els tacs de pernil i programem 5 min. 100º, gir a l'esquerra, velocitat cullera.
  5. Finalment deixem reposar uns minuts i ho podem servir, tal i com he dit més amunt, com a primer plat o bé com a acompanyament. 
La presentació no és espectacular però realment està boníssim, és per sucar-hi pa, literalment.

Aquesta recepta té algunes variants, per exemple, podem canviar mongeta verda per pèsols congelats (reduint un parell de minuts el temps de cocció), o bé els tacs de pernil dolç, per tacs de pernil salat o gall dindi. Et voilà! A gaudir de les verdures!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada