divendres, 8 de febrer de 2013

Dijous gras

Ja tenim aquí el Carnestoltes! Aquest any arriba d'hora i com a pas previ a la festa de les disfresses i la disbauxa tenim el dijous gras, dijous llarder o el dia de la truita. El dijous gras és el dia en el qual alguns dels àpats dels catalans consisteixen en truita de patates, botifarra d'ou i coca de llardons. A casa per no ser menys hem fet una truita de patates amb la Thermomix.
La recepta per a les patates es troba en el llibre que tothom té si s'ha comprat la THX, es diu "Thermomix TM31 Imprescindible para su cocina" i és "Patatas para guarnición o para tortilla".
-Ingredients:
  • 100g. d'oli d'oliva verge extra
  • 2 dents d'all tallats a làmines
  • 600g. de patates especials per a fregir (ja pelades)
  • 100g. d'aigua
  • 1 culleradeta de sal
  • 6 ous

-Accessoris:
  • Estri pelador
  • Ganivet
  • Papallona
  • Bol gran
  • Paella de 24 cms de diàmetre
  • Tombatruites

-Procediment:
  1. Pelar les patates i tallar-les a daus.
  2. Posar la papallona dins del got de la THX, afegir l'oli i els alls. Programar 4min. Temperatura Varoma, Botó "gir a l'esquerra", Velocitat Cullera.
  3. Afegim les patates tallades a daus, l'aigua i la sal. Programem 14min. Temperatura Varoma, botó "gir a l'esquerra" i Velocitat cullera.
  4. Quan acabi el temps, retirem en un bol i sense rentar el vas, afegim un ou per a cada 100g. de patates, en el nostre cas 6 ous i una mica de sal. Batem els ous programant 15 seg. velocitat 4.
  5. Afegim els ous batuts a les patates, ho barregem una mica amb l'espàtula i ja ho podem posar en una paella de mida gran ben calenta, per a coure la truita de patates de forma tradicional. No cal que hi poseu oli a la paella, la mescla d'ous i patates ja en porta suficient per a que no s'enganxi ni es cremi. Això sí, s'ha d'intentar fer servir sempre la mateixa paella per a fer les truites perquè correm el risc que se'ns enganxi i no la puguem tombar bé.
Que vagi de gust!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada