dilluns, 11 de febrer de 2013

Arròs al forn express

Avui us porto una adaptació de l'arròs al forn, amb les sobres que hem trobat pel rebost i la nevera. Fer arròs al forn requereix temps, per tant recomano que el feu amb un parell d'hores d'antel·lació. És una recepta que no es pot fer amb Thermomix perquè, tal i com el seu nom indica, es fa al forn. S'anomena "express" perquè la hem fet sense planificar, improvisant amb el que teníem en aquell moment.


-Ingredients:
  • 300g. d'arròs rodó o bomba
  • 700 ml de brou de pollastre (casolà, de brick o de pastilla)
  • 1 hamburguesa de vedella
  • 1 botifarra
  • 100 g. xoriço
  • 200 g. cigrons cuits
  • 2 patates grans
  • 1 mica de sal
  • 1 mica de "preparado para paella" (barreja de safrà i altres espècies)
  • Oli d'oliva
  • 3 o 4 grans d'all sense pelar

-Estris:
  • Cassola de pedra gran
  • Paella
-Procediment:
  1. Netejar i pelar les patates, tallar-les a rodanxes de mig centímetre i fregir-les fins que estiguin dauradetes i reservem.
  2. Tallar a trossos l'hamburguesa, la botifarra i el xoriço; ho sofregim una mica també i reservem.
  3. Pre-escalfem el forn a 200º amb calor a dalt i a baix amb ventilador.
  4. Amb el mateix oli de la carn sofregim l'arròs, que quedi ben ros.
  5. Agafem la cassola i primer hi afegim la carn, després els cigrons cuits i l'arròs fregit. Tot seguit posem el "preparado para paella", una mica de sal, el brou de pollastre i les patates a dalt de tot. 
  6. Finalment, posem la cassola de pedra al forn i ho deixem coure de 40 a 45 minuts en funció del forn, s'ha d'anar vigilant per a que no es cremi i estarà a punt quan s'hagi begut tot el brou. 
  7. Si veiem que no ens queda brou i l'arròs sembla cru, podem afegir més brou.
  8. Passats els 45 minuts, traiem la cassola del forn i ho deixem reposar uns 30 minuts per a que es refredi i s'acabi de fer. Queda boníssim!

Com que aquesta és una adaptació una mica "express", us deixo l'enllaç a la recepta de l'autèntic arròs al forn de Xàtiva.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada