dissabte, 15 de juny del 2013

Arròs Nelba

Bon dia, avui us presento l'anomenat "Arròs Nelba", una espècie d'arròs tres delícies amb variants, que agrada a tothom i és ideal per a fer un menú d'un sol plat ja que conté cereals, verdures, carn i ou, molt complet. És un dels plats estrella dels llibres de la Thermomix, la recepta la podeu trobar a la web del Recetario però jo us posaré la meva versió.


-Ingredients:
  • 150 gr daus de pernil/gall dindi
  • 1 ceba mitjana
  • 3 pastanagues mitjanes
  • 50 gr oli d'oliva per al sofregit
  • 3 ous
  • Sal al gust
  • 50 gr oli d'oliva per a l'arròs
  • 2 dents d'all
  • 400 gr arròs basmati (o llarg,o rodó o el que volgueu)
  • 1 mica de sal
  • 800 gr d'aigua.


-Procediment:
  1. Jo passo els daus de pernil per la planxa o la paella per a que quedin cuits, també es poden posar 5 minuts al microones entremig de papers de cuina, així queden cruixents. Els  podem deixar tal i com estan o bé triturar-los a la Thermomix 4 segons a velocitat 4. Reservem.
  2. Netegem el got i hi posem la ceba i les pastanagues tallades a trossos grans (prèviament rentades i pelades), programem 3 segons a velocitat 5.
  3. Amb l'espàtula, baixem les restes que hagin quedat a les parets, afegim l'oli i programem 7 minuts, Varoma, Velocitat Cullera. Reservem en un bol gran. 
  4. Ara no cal que netegem el got, trenquem els ous dins del got, afegim la sal i programem 10 minuts, Varoma, Velocitat 1 per a fer una pseudo-truita. 
  5. En acabat, triturem la pseudo-truita 5 segons a velocitat 5 i ho afegim a la verdura reservada. 
  6. Seguidament, afegim l'oli d'oliva per a l'arròs, els dents d'all, introduïm el "cestillo" i hi tirem l'arròs i la sal, i per finalitzar, els 800 gr d'aigua. Programem 20 minuts, Varoma, Velocitat 5 (perquè hi ha molt d'arròs). 
  7. Quan ja tenim l'arròs cuit, el barregem amb la verdura i la truita i per sobre tirem els trossets cruixents de pernil.

Podeu servir salsa de soja per acompanyar.



2 comentaris :

  1. Tens un premi al meu blog https://gaudintdelacuina.wordpress.com/
    Moltes felicitats!
    Marta

    ResponElimina
  2. T'acabo de descobrir i aquest arròs m'encanta! molt complert i vistós!

    ResponElimina