La recepta d'avui és una adaptació una mica lliure de la recepta de cous cous amb espinacs del blog de cuina "I quina oloreta". Amb la Thermomix fem els espinacs i el cous cous es fa en 5 minuts al foc, és una recepta molt ràpida d'elaborar que combina verdures i cereal, el converteixen en un primer plat molt complet.
-Ingredients:
- 20 gr. oli
- 1 all
- 300 gr. espinacs
- 200 gr. cous cous
- 1 cullerada d'oli
- 200 ml. aigua
- 1 mica de sal
- 2 cullerades mantega/margarina
- Un grapat de nous
- 1 rodanxa gran de formatge de cabra
- Posem l'oli i l'all al got de la TX i programem 3 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
- Passat el temps, afegim els espinacs i programem 12 minuts, temperatura Varoma, gir a l'esquerra, velocitat cullera.
- Mentre es fan els espinacs, posem a bullir en un cassó de mida mitjana, els 200 ml d'aigua amb un rajolí d'oli i una mica de sal. Sempre es posa la mateixa quantitat d'aigua en ml. que de cous cous en gr.
- Quan bulli, ho retirem del foc, afegim el cous cous, remenem i ho deixem reposar uns 2-3 minuts.
- El cous cous s'ha begut tota l'aigua i s'ha inflat, ara afegim 2 cullerades de mantega o margarina i ho tornem a posar al foc un parell de minuts més, remenant per a que no s'enganxi.
- En una font de vidre o un bol gran, posem el cous cous ja cuit, hi afegim els espinacs fets a la TX, les nous trossejades i finalment la rodanxa de formatge de cabra (opcionalment es pot gratinar al forn uns minuts), i ja està llest per a servir.
Avís! Les nous són al gust però amb un grapat n'hi ha de sobres, perquè si no només es nota el gust de les nous. I un consell, al got de la TX només hi caben 300 gr. d'espinacs, per tant si en voleu fer més quantitat, s'hauran de coure en dues vegades.
Bon profit!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada