diumenge, 13 de gener de 2013

Fideus a la cassola (ràpids)

La recepta d'avui és especial per a aquells dies de: No sé què fer, no tinc gaire temps, tinc la nevera mig buida... A més, als nens els encanta.
Els fideus a la cassola ràpids els vaig aprendre de la meva àvia, que els feia (i els continua fent) cada dijous. És ideal com a plat únic.


-Ingredients (per a 3-4 persones):

  • 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • Fideus especials "fideuà"
  • 100g. de tomàquet fregit o triturat (el que sigui)
  • 600 ml. d'aigua
  • 1 pastilla de caldo de peix
  • 2 llaunes de tonyina (clara, en oli...)
-Estris de cuina:

  • Una cassola baixa com aquesta, o bé una paella valenciana
  • Una cullera de fusta
  • Un pot de plàstic de 1L.

-Procediment:

  1. Escalfem l'aigua uns 3min. al microones i hi desfem la pastilla de caldo. Si resulta que teniu brou de peix de tetrabrick o natural, també es pot fer servir (sense la pastilla, és clar).
  2. Posem oli a la cassola i ho portem al foc.
  3. Quan l'oli està calent hi afegim els fideus i anem remenant per a que s'enrosseixin i no es cremin.
  4. Tot seguit afegim el tomàquet (vigileu que esquitxa!!!!) i ho sofregim uns segons.
  5. Posem l'aigua/brou de peix i baixem el foc per a que vagi fent xup-xup, remenant de tant en tant. Els fideus es fan en uns 7-8 minuts, per tant, passats 5 minuts afegim la tonyina i ho remenem bé.
  6. Si veiem que no queda líquid i els fideus encara estan durs, afegim mig got d'aigua o de brou (100 ml.). Podem repetir aquesta operació les vegades que faci falta fins que els fideus estiguin al punt.
  7. Ho deixem reposar uns 10 minuts abans de servir.

Queda pendent la foto.

-Variacions de la recepta:
Si no tenim tonyina, no passa res, aquesta recepta es pot fer de moltes maneres diferents, per exemple, amb trossos de pollastre i caldo d'au, o bé amb caldo de carn i tacs de pernil dolç o salat, o bé, sense salsa de tomàquet i amb bolets o verdures... Avui per dinar, els hem fet amb salsitxes de frankfurt marinades amb salsa de soja. El procediment sempre és el mateix. I ho repeteixo, als nens els encanta!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada