dimecres, 9 de gener de 2013

Pastís Pasqualina (Buenas Migas Style)

Hola a tots/es, tot seguit us presento la recepta de la famosíssima "Tarta Pascualina", que podeu tastar amb tota la seva esplendor als restaurants "Buenas Migas" de Barcelona. La recepta està penjada a la seva web però jo la he adaptada per a Thermomix TM31. 


Els ingredients necessaris per a 4 persones més o menys són:

-Per a la massa:
  • 150g. de farina de blat (a la web posa farina feble, si voleu informació sobre els diferents tipus de farines us enllaço el post de Eva Cuinera, on està molt ben explicat).
  • 20g. d'oli d'oliva
  • 1 cullera de postre de sal
  • 1 cullera de postre de sucre
  • 45g. d'aigua
-Per al farciment:
  • 400g. d'espinacs i bledes frescos
  • 200g. de ricotta (un tipus de formatge fresc italià semblant al mató)*
  • 100g. de formatge parmesà ratllat o en pols**
  • 1 cullera de postre de sal
  • 4 ous (1 per persona)
-Estris necessaris:
  • Paper de forn
  • Motlle rodó desmuntable com aquest 
  • Espàtula
  • Varoma
  • Bol gran
-Preparació de la massa:

Per a fer qualsevol massa amb la TX sempre s'han de posar primer els líquids, per tant:
  1. Posem l'aigua i l'oli al got de la TX i programem 1min. 37º, Velocitat 2.
  2. Afegim la sal, la farina i el sucre i programem 1min. Got Tancat, Vel. Espiga.
  3. Traiem la massa, fem una bola i sobre una superfície llisa i neta, l'estirem amb un corró fins que quedi ben fina (2-3 mm.) i tingui més d'un pam d'amplada i llargada.
  4. Finalment col·loquem la massa en el motlle rodó que prèviament haurem folrat amb paper de forn.
-Preparació del farciment:
  1. Posem els espinacs i les bledes al recipient Varoma i programem 20 min. Temperatura Varoma, Vel. 1.
  2. Passats els 20 min, escorrem bé les verdures, les posem en un bol gran i hi afegim la ricotta, el parmesà, la sal i els ous. 
  3. Ho remenem bé amb l'espàtula i ho posem sobre la massa.
-Elaboració del plat:
  1. Pre-escalfem el forn a 180º, amb calor inferior.
  2. Quan hem folrat el motlle ens ha sobrat massa que sobresortia per la part posterior, aquesta massa la fem servir per a tapar el pastís i que el farciment quedi totalment envoltat.
  3. Posem el motlle al forn, a mitja alçada i amb calor inferior uns 20 min. Després canviem a mode ventilador i ho deixem uns 15-20 min. més (en funció del forn).
  4. Quan punxem amb un escuradents llarg i surt net, ja es pot treure del forn i el deixem refredar del tot per a poder desmotllar-la.
Bon profit!

ACTUALITZACIÓ
Voldria fer un petit comentari sobre la massa, ja que fa uns dies en vaig tornar a fer i per un problema de temps, vaig deixar "reposar" la massa i més tard, al intentar estirar-la, la feina va ser meva per a fer la pasta fina. Vaig haver d'afegir més aigua i farina, tornar-ho a amassar amb les mans i estirar-la amb el corró gran. 
Per tant, sobretot, estireu la massa just després de fer-la perquè si no tindreu problemes, penseu que no porta llevat i queda una pasta dura si es deixa reposar (de fet, la farina i l'aigua es pot fer servir com a goma d'enganxar casolana).
Amb les presses també em vaig oblidar el parmesà però va quedar igual de bona :)
_______________________________
*No feu servir mató per a la recepta perquè el farciment queda molt líquid.
** El parmesà es pot comprar ja ratllat, o bé pulveritzar-lo amb la TX*** amb uns copets de Turbo.
*** TX=Thermomix

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada