diumenge, 31 de març del 2013

Gelat de maduixa

Fa un parell de dies la meva mare em va portar mig quilo de maduixes i com que tenia un pot de llet evaporada vaig decidir fer una de les receptes del Taller de Gelats amb Thermomix que ens va enviar per mail la nostra "agent".
Abans, però, us parlaré del sucre invertit, un dels ingredients de la recepta. És una preparació especial de l'almívar que serveix per a que els gelats siguin més cremosos i no cristal·litzin, per a que els pans de pessic i els pastissos en general es mantinguin tous més temps i per a accelerar el procés de fermentació de les masses, retenir-ne la humitat, endolcir-ne el sabor i donar color més ràpidament.

Per a fer sucre invertit necessitem:
  • 500 gr. de sucre
  • 150 gr. d'aigua mineral
  • 1 culleradeta de suc de llimona
  • 1 culleradera rasa de bicarbonat
  1. Posem el sucre, l'aigua i el suc de llimona al got de la thermomix i programem 10 minuts, Temperatura Varoma, velocitat 2.
  2. Passat aquest temps hem de deixar que baixi la temperatura fins a 50º i afegir-hi el bicarbonat.
  3. Programem 15 segons a velocitat 4 i ja tenim el sucre invertit. Primer el líquid serà blanquinós però quan ha reposat queda transparent i del color de la clara d'ou fresca. Si a la part superior queda una capa blanca i espumosa es retira amb una cullera. Es conserva a temperatura ambient durant un any dins un recipient hermètic de vidre. (Jo el guardo a la nevera en una carmanyola de plàstic).
Ara que ja tenim l'almívar modificat, podem començar a preparar el gelat.

-Ingredients:
  • 400 ml. de llet evaporada (Ideal) congelada.
  • 110 gr. sucre morè
  • 90 gr. sucre invertit
  • 500 gr. maduixes trossejades congelades.

-Procediment:
  1. Posem la llet evaporada en una o dues glaçoneres i ho deixem congelar com a mínim 4 hores.
  2. Afegim el sucre al got de la TX per a pulveritzar-lo programant 30 segons, Velocitat progressiva 5-10.
  3. Tot seguit, afegim el sucre invertit i les maduixes congelades i ho triturem tot a velocitat progressiva 5-10, mínim 30 segons o fins que quedi ben triturat. Reservem en un bol.
  4. Rentem bé el got i hi afegim els glaçons de llet evaporada, com més freds millor, els triturem 20 segons a velocitat 5.
  5. Posem la papallona dins del got i muntem la llet evaporada a velocitat 3 i 1/2, com a mínim 3 minuts o fins que dobli el seu volum.
  6. Finalment, afegim la mescla de les maduixes i programem 30 segons a velocitat 3 i 1/2.

    Es pot servir directament o el guardem en una carmanyola al congelador fins al moment de servir.


I si no teniu maduixes, doncs qualsevol fruita, poma, pera, plàtan, préssec, kiwi, fruites del bosc... Sempre congelats. 

1 comentari :

  1. Bon dia, ester. Encantada de conèixer-te i conèixer el teu blog. Aquest gelat de maduixa sembla deliciós! Em quedo per aquí... ja tens una nova seguidora ;-)

    ResponElimina