Els fideus a la cassola ràpids els vaig aprendre de la meva àvia, que els feia (i els continua fent) cada dijous. És ideal com a plat únic.
- 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
- Fideus especials "fideuà"
- 100g. de tomàquet fregit o triturat (el que sigui)
- 600 ml. d'aigua
- 1 pastilla de caldo de peix
- 2 llaunes de tonyina (clara, en oli...)
-Estris de cuina:
-Procediment:
Queda pendent la foto.
-Variacions de la recepta:
Si no tenim tonyina, no passa res, aquesta recepta es pot fer de moltes maneres diferents, per exemple, amb trossos de pollastre i caldo d'au, o bé amb caldo de carn i tacs de pernil dolç o salat, o bé, sense salsa de tomàquet i amb bolets o verdures... Avui per dinar, els hem fet amb salsitxes de frankfurt marinades amb salsa de soja. El procediment sempre és el mateix. I ho repeteixo, als nens els encanta!
- Una cassola baixa com aquesta, o bé una paella valenciana
- Una cullera de fusta
- Un pot de plàstic de 1L.
-Procediment:
- Escalfem l'aigua uns 3min. al microones i hi desfem la pastilla de caldo. Si resulta que teniu brou de peix de tetrabrick o natural, també es pot fer servir (sense la pastilla, és clar).
- Posem oli a la cassola i ho portem al foc.
- Quan l'oli està calent hi afegim els fideus i anem remenant per a que s'enrosseixin i no es cremin.
- Tot seguit afegim el tomàquet (vigileu que esquitxa!!!!) i ho sofregim uns segons.
- Posem l'aigua/brou de peix i baixem el foc per a que vagi fent xup-xup, remenant de tant en tant. Els fideus es fan en uns 7-8 minuts, per tant, passats 5 minuts afegim la tonyina i ho remenem bé.
- Si veiem que no queda líquid i els fideus encara estan durs, afegim mig got d'aigua o de brou (100 ml.). Podem repetir aquesta operació les vegades que faci falta fins que els fideus estiguin al punt.
- Ho deixem reposar uns 10 minuts abans de servir.
Queda pendent la foto.
-Variacions de la recepta:
Si no tenim tonyina, no passa res, aquesta recepta es pot fer de moltes maneres diferents, per exemple, amb trossos de pollastre i caldo d'au, o bé amb caldo de carn i tacs de pernil dolç o salat, o bé, sense salsa de tomàquet i amb bolets o verdures... Avui per dinar, els hem fet amb salsitxes de frankfurt marinades amb salsa de soja. El procediment sempre és el mateix. I ho repeteixo, als nens els encanta!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada