divendres, 11 de gener del 2013

Magdalenes

Hola cuiners i cuineres! La recepta que us porto avui és l'adaptació al mètode tradicional de les magdalenes que apareixen al llibre "Repostería y pastelería con Thermomix"*, no surten com les de La Bella Easo però estan boníssimes!

Abans de començar a fer la recepta cal que compreu els motlles de paper aptes per a forn perquè jo els tinc de silicona i només n'hi ha 8 (em va tocar fer 3 fornades).

-Ingredients per a 24 unitats aproximadament:
  • 250g. sucre glas o de llustre
  • La pell d'una llimona 
  • 4 ous (en separarem les clares dels rovells)
  • 1 mica de sal
  • 250g. d'oli de girasol
  • 120g. de llet
  • 350g. farina de rebosteria
  • 1 sobre de llevat químic (conegut familiarment com llevat Royal, tot i que n'hi ha de més marques)
-Estris:
  • Motlles per a magdalenes de paper
  • Batedora amb accessori especial per a muntar nata, clares, etc.
  • Un batedor com aquest
  • Ratllador
  • Bols de diferents mides per a les mescles

-Procediment:
  1. Preparem la safata del forn amb els motlles de paper.
  2. Ratllem la pell de la llimona, prèviament ben rentada, i reservem.
  3. Separem les clares dels rovells. 
  4. Posem les clares i una mica de sal en un bol gran i ho muntem a punt de neu (és quan pots posar el bol del revés i no cau ni una gota), reservem.
  5. En un altre bol posem el sucre glas, els rovells d'ou i la pell de llimona ratllada i ho barregem bé amb el batedor fins que no quedi cap grumoll.
  6. Continuem remenant i hi afegim l'oli de girasol poc a poc.
  7. Remenem més i hi anem afegint la llet.
  8. Afegim a la mescla la farina i el llevat, de mica en mica per a que la farina es desfaci bé.
  9. Finalment posem les clares muntades a punt de neu i remenem fins a obtenir una mescla homogènia.
  10. Pre-escalfem el forn a 220º amb calor inferior i mentre esperem, anem repartint la mescla als motlles de paper, fins la meitat més o menys (perquè després puja) i ho deixem reposar 15 min.
  11. Baixem la temperatura del forn a 200º, amb calor inferior i posem la safata.
  12. El temps és de 10-12 min. en funció del forn fins que estiguin dauradetes i quan es punxin amb un escuradents llarg, aquest surti net. 

CONSELL: Si no heu fet mai magdalenes i no coneixeu gaire el vostre forn, feu una prova amb una magdalena, per a calcular el temps que triga a fer-se, sempre és millor que es cremi una i no 25.

Les meves magdalenes són amb Thermomix i sense motlles de paper.

Que vagi de gust!
__________________________
*Vela, Cristina; Aguirre, Miriam y Equipo de redacción de Thermomix España (2008). Repostería y pastelería con Thermomix. Madrid: Vorwerk España Management S.L., S.C.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada