Hola cuiners i cuineres! La recepta que us porto avui és l'adaptació al mètode tradicional de les magdalenes que apareixen al llibre "Repostería y pastelería con Thermomix"*, no surten com les de La Bella Easo però estan boníssimes!
Abans de començar a fer la recepta cal que compreu els motlles de paper aptes per a forn perquè jo els tinc de silicona i només n'hi ha 8 (em va tocar fer 3 fornades).
-Ingredients per a 24 unitats aproximadament:
- 250g. sucre glas o de llustre
- La pell d'una llimona
- 4 ous (en separarem les clares dels rovells)
- 1 mica de sal
- 250g. d'oli de girasol
- 120g. de llet
- 350g. farina de rebosteria
- 1 sobre de llevat químic (conegut familiarment com llevat Royal, tot i que n'hi ha de més marques)
-Estris:
- Motlles per a magdalenes de paper
- Batedora amb accessori especial per a muntar nata, clares, etc.
- Un batedor com aquest
- Ratllador
- Bols de diferents mides per a les mescles
-Procediment:
- Preparem la safata del forn amb els motlles de paper.
- Ratllem la pell de la llimona, prèviament ben rentada, i reservem.
- Separem les clares dels rovells.
- Posem les clares i una mica de sal en un bol gran i ho muntem a punt de neu (és quan pots posar el bol del revés i no cau ni una gota), reservem.
- En un altre bol posem el sucre glas, els rovells d'ou i la pell de llimona ratllada i ho barregem bé amb el batedor fins que no quedi cap grumoll.
- Continuem remenant i hi afegim l'oli de girasol poc a poc.
- Remenem més i hi anem afegint la llet.
- Afegim a la mescla la farina i el llevat, de mica en mica per a que la farina es desfaci bé.
- Finalment posem les clares muntades a punt de neu i remenem fins a obtenir una mescla homogènia.
- Pre-escalfem el forn a 220º amb calor inferior i mentre esperem, anem repartint la mescla als motlles de paper, fins la meitat més o menys (perquè després puja) i ho deixem reposar 15 min.
- Baixem la temperatura del forn a 200º, amb calor inferior i posem la safata.
- El temps és de 10-12 min. en funció del forn fins que estiguin dauradetes i quan es punxin amb un escuradents llarg, aquest surti net.
CONSELL: Si no heu fet mai magdalenes i no coneixeu gaire el vostre forn, feu una prova amb una magdalena, per a calcular el temps que triga a fer-se, sempre és millor que es cremi una i no 25.
Les meves magdalenes són amb Thermomix i sense motlles de paper.
Que vagi de gust!
__________________________
*Vela, Cristina; Aguirre, Miriam y Equipo de redacción de Thermomix España (2008). Repostería y pastelería con Thermomix. Madrid: Vorwerk España Management S.L., S.C.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada