Avui us porto una adaptació de l'arròs al forn, amb les sobres que hem trobat pel rebost i la nevera. Fer arròs al forn requereix temps, per tant recomano que el feu amb un parell d'hores d'antel·lació. És una recepta que no es pot fer amb Thermomix perquè, tal i com el seu nom indica, es fa al forn. S'anomena "express" perquè la hem fet sense planificar, improvisant amb el que teníem en aquell moment.
-Ingredients:
- 300g. d'arròs rodó o bomba
- 700 ml de brou de pollastre (casolà, de brick o de pastilla)
- 1 hamburguesa de vedella
- 1 botifarra
- 100 g. xoriço
- 200 g. cigrons cuits
- 2 patates grans
- 1 mica de sal
- 1 mica de "preparado para paella" (barreja de safrà i altres espècies)
- Oli d'oliva
- 3 o 4 grans d'all sense pelar
-Estris:
- Cassola de pedra gran
- Paella
- Netejar i pelar les patates, tallar-les a rodanxes de mig centímetre i fregir-les fins que estiguin dauradetes i reservem.
- Tallar a trossos l'hamburguesa, la botifarra i el xoriço; ho sofregim una mica també i reservem.
- Pre-escalfem el forn a 200º amb calor a dalt i a baix amb ventilador.
- Amb el mateix oli de la carn sofregim l'arròs, que quedi ben ros.
- Agafem la cassola i primer hi afegim la carn, després els cigrons cuits i l'arròs fregit. Tot seguit posem el "preparado para paella", una mica de sal, el brou de pollastre i les patates a dalt de tot.
- Finalment, posem la cassola de pedra al forn i ho deixem coure de 40 a 45 minuts en funció del forn, s'ha d'anar vigilant per a que no es cremi i estarà a punt quan s'hagi begut tot el brou.
- Si veiem que no ens queda brou i l'arròs sembla cru, podem afegir més brou.
- Passats els 45 minuts, traiem la cassola del forn i ho deixem reposar uns 30 minuts per a que es refredi i s'acabi de fer. Queda boníssim!
Com que aquesta és una adaptació una mica "express", us deixo l'enllaç a la recepta de l'autèntic arròs al forn de Xàtiva.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada