Tot just fa una setmana de Sant Jordi i volia fer el típic pa amb les quatre barres, amb sobrassada, però he tingut poc temps. Avui, entre que he plegat d'hora i que a la nevera tenia una bossa d'espinacs a punt de caducar, m'he animat a fer un pa d'espinacs. Per als nens (i no tan nens) és una bona manera de menjar verdura sense que se n'adonin. Serveix per a acompanyar plats salats (pernil, formatge curat...) o simplement ens el podem menjar sol.
Casualment, m'ha dit la meva mare, que la recepta surt a la Thermomix Magazine del mes de Maig.
-Ingredients:
- 200gr espinacs frescos o congelats (han d'estar ben descongelats i escorreguts)
- 120gr aigua
- 30gr llevat premsat de fleca
- 1 culleradera de sucre blanc o de canya
- 400gr farina de força
- 1 cullerada de sal
- Mantega/oli per a pintar el motlle
-Estris:
- Motlle de plum cake de 1,5L de capacitat
-Procediment:
- Posar al got de la Thermomix els espinacs i l'aigua, triturar durant 30 segons a velocitat 7.
- A continuació programar 1 minut, 37º a velocitat 1 per a escalfar la mescla.
- Afegir el llevat i el sucre (jo l'he posat de canya perquè em feia mandra obrir el paquet de sucre blanc només per a una cullerada) i barrejar 10 segons a velocitat 3.
- Incorporar la farina i la sal, programar 3 minuts, got tancat, velocitat Espiga. Deixar reposar la massa dins del got fins que dobli el seu volum (uns 30-40 minuts en funció de la temperatura ambient).
- Tornar a amassar 1 minut a velocitat Espiga.
- Pintar el motlle amb mantega i espolvorejar amb farina. Col·locar la massa en forma de cilindre dins del motlle i tapar amb un drap de cuina. El deixem reposar un altre cop fins que dobli el seu volum.
- Encendre el forn amb calor inferior a 200º i passats 10 minuts posem el pa al forn entre 20-30 minuts. Cada forn és diferent, jo el que he fet és posar calor a dalt i a baix amb ventilador els primers 10 minuts i després posar calor inferior perquè s'estava torrant de dalt.
-Variacions:
Podem substituir els espinacs i l'aigua per 20gr de suc de tomàquet i tenim pa de tomàquet.
Podem afegir anous (o barreja de cereals) a la massa i obtindrem pa d'espinacs i anous (o de cereals).
uau! Increíble! I és un pa que tira a dolç o a salat? Petons!
ResponEliminaDoncs és un pa saladet, tot i que porta una culleradeta de sucre, diríem que per sucar en xocolata... no.
Eliminaah! Ok, la cullerada de sucre m'havia despistat... he he
EliminaAmb aquest pa les meves filles al·lucinarien, i menjarien espinacs sense saber-ho!!!
ResponEliminaOstres! Quin color més espectacular! Pensava que li hauries posat colorant, però ja he vist que és 100% natural! Quan em sobrin espinacs a la nevera ja sabré què fer-ne, els de casa es quedaran ben sorpresos!
ResponEliminaMolts petons ^^
Laia, porta menys espinacs del que diu la recepta, o sigui que queda més verd encara :)
Elimina