dimarts, 30 d’abril del 2013

Pa d'espinacs

Tot just fa una setmana de Sant Jordi i volia fer el típic pa amb les quatre barres, amb sobrassada, però he tingut poc temps. Avui, entre que he plegat d'hora i que a la nevera tenia una bossa d'espinacs a punt de caducar, m'he animat a fer un pa d'espinacs. Per als nens (i no tan nens) és una bona manera de menjar verdura sense que se n'adonin. Serveix per a acompanyar plats salats (pernil, formatge curat...) o simplement ens el podem menjar sol.
Casualment, m'ha dit la meva mare, que la recepta surt a la Thermomix Magazine del mes de Maig.

-Ingredients:
  • 200gr espinacs frescos o congelats (han d'estar ben descongelats i escorreguts)
  • 120gr aigua
  • 30gr llevat premsat de fleca
  • 1 culleradera de sucre blanc o de canya
  • 400gr farina de força
  • 1 cullerada de sal
  • Mantega/oli per a pintar el motlle


-Estris:
  • Motlle de plum cake de 1,5L de capacitat


-Procediment:
  1. Posar al got de la Thermomix els espinacs i l'aigua, triturar durant 30 segons a velocitat 7.
  2. A continuació programar 1 minut, 37º a velocitat 1 per a escalfar la mescla.
  3. Afegir el llevat i el sucre (jo l'he posat de canya perquè em feia mandra obrir el paquet de sucre blanc només per a una cullerada) i barrejar 10 segons a velocitat 3.
  4. Incorporar la farina i la sal, programar 3 minuts, got tancat, velocitat Espiga. Deixar reposar la massa dins del got fins que dobli el seu volum (uns 30-40 minuts en funció de la temperatura ambient).
  5. Tornar a amassar 1 minut a velocitat Espiga.
  6. Pintar el motlle amb mantega i espolvorejar amb farina. Col·locar la massa en forma de cilindre dins del motlle i tapar amb un drap de cuina. El deixem reposar un altre cop fins que dobli el seu volum.
  7. Encendre el forn amb calor inferior a 200º i passats 10 minuts posem el pa al forn entre 20-30 minuts. Cada forn és diferent, jo el que he fet és posar calor a dalt i a baix amb ventilador els primers 10 minuts i després posar calor inferior perquè s'estava torrant de dalt.



-Variacions:
Podem substituir els espinacs i l'aigua per 20gr de suc de tomàquet i tenim pa de tomàquet.
Podem afegir anous (o barreja de cereals) a la massa i obtindrem pa d'espinacs i anous (o de cereals).

6 comentaris :

  1. uau! Increíble! I és un pa que tira a dolç o a salat? Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs és un pa saladet, tot i que porta una culleradeta de sucre, diríem que per sucar en xocolata... no.

      Elimina
    2. ah! Ok, la cullerada de sucre m'havia despistat... he he

      Elimina
  2. Amb aquest pa les meves filles al·lucinarien, i menjarien espinacs sense saber-ho!!!

    ResponElimina
  3. Ostres! Quin color més espectacular! Pensava que li hauries posat colorant, però ja he vist que és 100% natural! Quan em sobrin espinacs a la nevera ja sabré què fer-ne, els de casa es quedaran ben sorpresos!
    Molts petons ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laia, porta menys espinacs del que diu la recepta, o sigui que queda més verd encara :)

      Elimina