dilluns, 10 de juny del 2013

Red Velvet Cake

Avui us porto una superdelícia de l'altre costat de l'Atlàntic, el Red Velvet Cake. Fa uns dies vam anar a la botiga que hi ha al Carrer Balmes de Barcelona, prop de Plaça Molina, el Taste of America, a buscar unes quantes coses per a una festa que vam organitzar a casa. Allà tenen tot el que vulguis i més de productes typical american, bagels, condiments per a crispetes i per a barbacoa, coca-cola de vainilla... i preparats per a pastissos. Jo vaig comprar el de Red Velvet i aprofitant que és l'últim cap de setmana abans de començar a fer una mica de règim, doncs vull acabar com cal. 

La mescla del pastís és de la marca Duncan Hines, només has d'afegir els ous, l'aigua i l'oli de gira-sol. Les instruccions són en anglès i les mesures no estan en sistema internacional, però només cal una calculadora i el senyor Google per a convertir-les. Us poso la recepta adaptada a la Thermomix.

-Ingredients:
  • Red velvet cake mix (la bossa pesa uns 500 gr.)
  • 3 ous
  • 310 ml d'aigua
  • 85 ml oli de girasol
  • Margarina per pintar el motlle
-Ingredients per al farciment: 
  • 200 gr crema de formatge tipus philadelphia
  • 75 gr mantega a temperatura ambient
  • 150 sucre llustre tamisat
  • 2 culleradetes d'extracte de vainilla
Per a recobrir el pastís he utilitzat un frosting de xocolata preparat de la mateixa botiga. 


-Estris:
  • Motlle de 22cm de diàmetre
-Procediment:
  1. Engegar el forn a 180 graus, amb calor inferior.
  2. Untar el motlle amb margarina.
  3. Posar al got de la Thermomix el Red Velvet mix cake, l'aigua, l'oli i els ous, programar 30 segons a velocitat 3.
  4. Seguidament, programar 2 minuts a velocitat 6.
  5. Posar ràpidament la mescla al motlle i portar-ho al forn, necessita uns 35-38 mins a 180 graus, calor inferior. Jo als 38 he apagat el forn i l'he deixat un parell de minuts més. Com podeu veure, el color és espectacular.



-Procediment Creamcheese:
Mentre es refreda el pastis fem el farciment, una crema de formatge.
  1. Posar el sucre al got i programar 1 minut amb velocitat progressiva 5-10. En acabat, tamisar el sucre amb un colador.
  2. Netejar el got i afegir la mantega a temperatura ambient, la crema de formatge i l'essència de vainilla. Programar 1 minut a velocitat 3.
  3. Afegir el sucre llustre i mesclar a velocitat 1 uns 20 segons, si veieu que el sucre no s'ha integrat bé, acabeu de remenar amb l'espàtula.

Aquesta mescla s'ha de mantenir a la nevera mentre no s'hagi de fer servir, jo la he posat en una bossa de plàstic de congelar, que servirà com a màniga pastissera d'emergència.

Per a muntar el pastís el tallem per la meitat i hi afegim el buttercream de formatge, tapem i el recobrim amb el frosting de xocolata. Si es doblen les quantitats de la Creamcheese, es pot recobrir el pastís també.


Una autèntica bomba calòrica, però ostres... que bo que està!





1 comentari :

  1. Normalment, les bombes calòriques també són la bomba de bones!! ha ha ha. Queda demostrat amb aquest súper pastís que ens presentes!!

    ResponElimina